Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden nogen steder ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Helle Chirholm - "Tribute to Abbey Lincoln"

Tidspunkt: lørdag d. 22. juni 2019 kl. 13:00

Fine gamle venner er gået sammen for at hylde en stor kunstnerinde, sanger og performer, Abbey Lincoln. Abbey Lincoln blev 80 år og afgik ved døden 14. august 2010. Inden da havde hun indspillet en lang række udgivelser og optrådt med de største musikere gennem tiden. Max Roach, trommeslager og partner gennem en årrække, var en af de mest betydningsfulde partnere der i de stærke tressere var med til at bruge musikken som talerør for holdninger omkring raceforskelle og undertrykkelse af afro amerikanere.

Abbey Lincoln var både komponist og tekstforfatter. Ulig mange jazzsangere kastede hun sig sjældent ud i improvisation og skatsang, brugen af stemmen i hurtige ordløse fraseringer.

" Jeg lærte fra Billie " fortalte hun Washington Post i 2006." Det drejer sig ikke om at vise hvor god din stemmer er. Det handler om at have noget på hjertet"
Abbey var komponist og tekstforfatter. Hun har beskrevet, hvorledes hendes eget liv var kilden og ophav til hendes vedkommende og nærværende tekster, hvilke hun yderst klart og præcist uden musikalsk omsvøb fraserede som åbne digte.


Sanger, Helle Chirholm der for 20 år siden oplevede en enestående koncert med Abbey Lincoln i Copenhagen Jazzhouse, har været dedikeret fan lige siden, og muligheden for at samle et band i hyldest til den store sangerinde blev modtaget med kyshånd. Udvalgte numre fra hele Abbeys lange karriere, skrevet eller fortolket af AB er blevet håndplukket til denne "Tribute to Abbey Lincoln". Helle Chirholm har til lejligheden samlet en gruppe af erfarne kompetente musikere og publikum kan glæde sig til at nyde en stund i dette selskab.

Del arrangementet på de sociale medier:

Der er fri entré til arrangementet og dermed ingen billettering.