Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Læs mere

Efterudd. jagttegnskursuslærer - Hygiejne

Tidspunkt: mandag den 12. maj 2025 kl. 08.30 - mandag den 12. maj 2025 kl. 21.00
Tilmelding slutter søndag den 4. maj 2025
Afmelding mulig frem til søndag den 4. maj 2025
1 deltager(e)

Efterudd. jagttegnskursuslærer - Etik, hygiejne og anvendelse af vildt

Dato: 12. maj. 2025 kl. 8.30 - 21.00

Sted: Jagtens Hus, Molsvej 34, 8410 Rønde 

Målgruppe. Jagttegnskursuslærere

Formål: At øge jagttegnskursuslærernes viden og undervisningsfaglige kompetence indenfor jagtetik og jægerhåndværk. Mere specifikt ligger fokus på etik, hygiejne, forlægning samt vildtets anvendelse til konsum.

FormI samarbejde med Tommy Nørgaard fra Tommys Kødsalg tager vi udgangspunkt i ”fra jord til bord”. Undervisningen tager sit afsæt i det, der kommer umiddelbart efter skuddet og ender i eksempler på det færdige resultat på tallerkenen. Kurset tilrettelægges med en vekslen mellem undervisning og hands-on øvelser.

Indhold: Kurset tager udgangspunkt i etikken, med et oplæg om hvad etik kan have af betydning for jagten i fremtiden. Jagtetikken tilskynder at vildtet i videst muligt omfang bl.a. anvendes til konsum og netop dette kobles derfor til den del af jægerhåndværket der følger umiddelbart efter skuddet og til vildtkødet ligger færdigtilberedt på tallerkenen. Kurset er målrettet pensum til jagttegn, men det videns- og kompetencemæssige niveau ligger langt over, hvad en aspirant skal kunne præstere til jagtprøven.

Tommy Nørgaard underviser i forarbejdning og fødevaresikkerhed, med udgangspunkt i følgende begreber: Modning, fermentering og krydskontaminering

Tommy vil tage os igennem opbrækning, forlægning og forarbejdning.

Vi går efterfølgende i kantinen og laver enkle og lækre hverdagsretter med vildt både i køkkenet og i det fri. Vi kommer lidt omkring så alle forhåbentlig får lov til at smage noget der falder i deres smag.

Menuen er sammensat med fokus på forskellige måder at anvende vildt på. Her anvendes forskellige udskæringer til retter fra forskellige dele af verden. Der er opskrifter på både noget klassisk og noget nyt.

Det er vigtigt at man forarbejder sit kød på en måde så man får det brugt. Selvom vildtkød er ”fint” kød, egner det sig også fint til anvendelse som hakket kød.

Priser: Medlem: kr. 900,00 - ikke medlem kr. 2.000 kr.

Undervisere: Tommy og Simon Nørgaard fra Tommy Kødsalg

Program:

Kl. 8.30 – 9.15                             Morgenmad

Kl. 9.20 – 10.20                          Etik og etiske overvejelser

Kl. 10.25 – 11.55                       Opbrækning af vildt

Kl. 12.00 – 12.30                       Frokost

Kl. 12.35 – 16.00                       Forlægning

Kl. 16.05 – 18.30                       Madlavning

Kl. 18.30 – 20.00                       Spisning

Kl. 20.00 – 21.00                       Kaffe, sødt og evaluering

Kl. 21.00 - ??                               Hygge i pejsestuen for dem der har lyst

 

Medlem

DKK 900,00

Ikke-medlem

DKK 2.000,00