Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden nogen steder ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Jan Harbeck Quartet

Tidspunkt: fredag d. 18. oktober 2019 kl. 21:00

Det i særklasse mest afspillede nye danske jazzalbum kommer fra Jan Harbeck Quartet. 1,6 millioner gange er det blevet streamet på nettet - så du kan godt glæde dig til en fantastisk aften i Tisvilde Jazz Club.

Vi er på Tisvilde Højskole - vi spiser kl. 19 og musikken går på ved 21-tiden.

Hvis du vil overnatte på Tisvilde Højskole så book et værelse på 48 70 76 36 man-tors 10-14. Enkeltværelse kr. 500,-, dobbeltværelse kr. 800,- og det er med morgenmad.

Line up:

Jan Harbeck: tenorsax

Henrik Gunde: piano

Eske Nørrelykke: bas

Andreas Fryland: trommer

Den karismatiske tenorsaxofonist og komponist Jan Harbeck har tidligere udgivet fire album i eget navn for Stunt Records. Han har vundet en ”Danish Music Award”, ligesom han har modtaget både Bent Jædig prisen og den prestigefyldte Ben Webster pris. Jan Harbeck, og hans gennem en årrække faste gruppe, har længe været en fast ingrediens på de fleste af landets jazzscener, ligesom bandet har spillet med stor succes rundt omkring i Europa. Bandets udgivelser har gennem det sidste årti været blandt de absolut bedst sælgende danske instrumentale jazzplader. Jan Harbeck spiller udover egen kvartet med orkestre som Tivolis Big Band, Niels Jørgen Steens Monday Night Big Band, The Orchestra og i trommeslageren Snorre Kirks band.


Harbecks stemningsfulde og udadvendte spil befinder sig i den store swing-tradition. Han fremstår aldeles original, ekstremt stilsikker og som en musiker, der graver dybt i sin jazz og som kender betydningen af nærvær. Kun få er i stand til at blæse så megen sjæl i en jazz-ballade som ham. Thomas Michelsen skrev således i Politiken:
”Vi havde engang Ben Webster til at vække sjælen. I dag har vi Jan Harbeck!” Og det er egentlig underligt, at den 43-årige tenorsaxofonist ikke tidligere har udgivet en hyldest til ”Big Ben”, der boede i København i en årrække, og som ligger begravet her og stadig inspirerer. Den kommer her."


Jan Harbeck dyrker klangen. Når han står foran sit eget eller andres bands, med øjnene lukket og venstre spidse sko helt fremme, lytter han til lyden af sin tenorsaxofon og gruppens helhed. ”Da jeg var ung koncentrerede jeg mig om, hvad jeg skulle spille; nu kommer musikken af sig selv; lyden og tonen er essensen for mig. Den må være fuldtonet, og følelsen skal være der. Ben Webster var min første inspiration, og så kom Paul Gonsalves. Det er den tradition, jeg elsker. Det handler om at spille fra hjertet. Det er en lyd, ’a sound’, et sprog ” siger Jan Harbeck.

Entré (UDSOLGT)

DKK 180,00

Entré og menu (UDSOLGT)

DKK 380,00