Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden nogen steder ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Strong & Calm II

Tidspunkt: lørdag d. 3. november 2018 kl. 14:00 - lørdag d. 3. november 2018 kl. 17:00

Strong & Calm
-Find ’work-out/work-in’ balancen

Workshop med Evaloa Schou og Kris Holse

Workshop II:
I denne workshop har vi fokus på den stærke og mobile krop. Vi udforsker balancen mellem funktionel styrketræning og afspænding af stift bindevæv.

Work-out ved Kris Holse:
Træning med fokus på at styrke muskler og bindevæv. Vores muskler er der hvor vi skaber kraft. Med den rette træning kan du udvikle dette potentiale markant. Lidt ligesom en body builder der arbejder på muskelstyrke og volumen. Om du er mand, kvinde vant til vægttræning eller nybegynder, har du gavn af denne træningsform. Vi arbejder med body weight, TRX, kettlebelts og bevægelsestempo.

Work-in ved Evaloa Schou:
Kroppen består af et finmasket net af bindevævsstrukturer. Alt efter vores alder, kost, livsstil, stressniveau og træningsform kan disse blive seje og stive nogle steder og svage og løse andre steder. I denne del af workshoppen skal vi fokusere på dyb afspænding af de områder som kan føles meget spændte. I sær efter hård træning. Ved hjælp af dybe stræk som vi holder i over 2 minutter, åndedræt og kropsterapeutiske teknikker arbejder vi kroppen igennem med fokus på at give slip dybt inde i vævet.


PRAKTISK:
Dato:
Lørdag den 3. november 2018
Tid: Kl. 14:00-17:00
Pris:
350 kr. per workshop.

Øvrige workshops:
Søndag den 18. november 2018. Tilmeld dig her: https://flexbillet.dk/nor/strong-and-calm3

 

Træner du hårdt dagligt? Eller kalder sofaen oftere end fitness-centeret? Måske er du kun til blid yin yoga?
Hvis du hører til en af kategorierne, er det muligt, at du ikke har helt styr på din ’work-out/work-in’ – balance.

Disse  workshops i ’Strong & Calm’ serien er designet til at skabe ligevægt mellem aktivitet og afslapning. Hver workshop har et forskelligt fokus, som alle har til hensigt at kombinere det bedste fra to verdener. Vi ønsker at bringe deltagerne i balance såvel kropsligt som mentalt. Derfor har vi fokus på at udfordre og presse kroppen (’work-out’) og samtidig nære, afspænde og restituere (’work-in’).

Hver workshop er opdelt i tre:
- En kort introduktion til dagens emne
- Work-out: fysisk træning ved Kris Holse (1 ½ time)
- Work-in: afspændende praksis ved Evaloa Schou (1 time)

Du kan booke plads på en enkelt workshop eller købe hele forløbet på 3 workshops og få lidt rabat.

Max 15 deltagere per workshop.

Yin og Yang
De fleste mennesker har et ønske om at have en sund og stærk krop, som holder hele livet. Men hvad vil det egentlig sige at være sund og stærk? Nogle forbinder det med et specielt kropsideal. For andre gøres det op i, hvad kroppen kan præstere. Afslapning er faktisk essentielt for generel sundhed og et must, når det kommer til kroppens restitution. Mange løfter dag efter dag vægte i fitness centre, løber timelange ture flere gange om ugen, dyrker cross-fit eller måske hård yoga, så tit de kan finde tid til det. Kortere perioder med højt fysisk eller psykisk stress uden den nødvendige restitution, vil måske få kroppen til at se stærkere ud, men på længere sigt undertrykke immunforsvaret, der begynder at opstå inflammationstilstande, og vi oplever måske smerter i muskler, sener og led. Samtidig bliver vi rastløse og får svært ved at finde hvile og kan endda måske ikke sove om natten. Alt sammen er organismen som signalerer, at vi skal tage den med ro. På samme måde kan manglen på fysisk aktivitet skabe stilstand i systemet og på sigt give store problemer for blandt andet kredsløb, stofskifte og hormonsystem. Hvis vores system aldrig oplever belastning i form af fysiske udfordringer eller pulsstigning svækkes vore muskler og knogler og evnen til at pumpe blod rundt i kroppen forringes. Samtidig kan små opgaver føles uoverskuelige og grundstemningen i kroppen kan gå hen at blive næsten depressiv.

For at opnå et system der både er stærkt og roligt, skal begge sider næres. Både den aktive og den rolige. I dette rum oprettes balancen og heling kan indtræde.

Om underviserne

Evaloa Schou:
Evaloa Schou er uddannet kropsterapeut hos ’Body all mind’. Til hverdag arbejder hun som behandler i NOR. Hun har en baggrund som internationalt anerkendt danser og koreograf, er uddannet yogalærer ved Hamsa Yoga Studio, Pilates matwork instruktør og har taget kurser i blandt andet yogaterapi, healing og meditation. Senest har hun suppleret kropsterapi uddannelsen med 300 timers anatomi, fysiologi og sygdomslære ved læge Ole Købke. Hun har undervist på flere yogalæreruddannelser, underviser på yoga-retreats og er hjælpelærer på ’Body all mind’ uddannelsen.

”Mit mantra som underviser og behandler er altid ’indefra og ud’, og intuitionen er mit vigtigste redskab. Jeg møder hvert menneske med nysgerrighed og tænker: hvad kan dette menneske lære mig? Fra det udgangspunkt lader jeg så behandlingen eller undervisningen udfolde sig og helingen ske. Jeg er vild med at se og mærke, hvad der sker i vores krop og bevidsthed, når vi får støtte, der hvor vi er svagest og mulighed for at give slip, der hvor vi holder fast. Som underviser er mit fokus på at skabe balance. Jeg beskæftiger mig med sammenhængen mellem psyke, krop og følelsesliv. Kroppen skelner for eksempel ikke altid imellem om et eventuelt traume er fysisk, psykisk eller følelsesmæssigt. Det sætter sig i sind og krop på den ene eller anden måde, medmindre vi har en strategi til selv at give slip på det eller får hjælp. Her kan åndedrættet sammen med bevægelse ofte være nøglen til at helingen indtræffer. ”

Kris Holse:
Kris har en bachelor i Idræt samt en kandidatgrad i Humanfysiologi fra Københavns Universitet. Til hverdag arbejder han i firmaet Randløv & Boesen ApS som personlig træner og livsstilscoach.

Træningsmæssigt har Kris en meget varieret baggrund, som bl.a. inkluderer fodbold, fitness, landevejscykling, kajak og bouldering/klatring. De seneste 6-7 år har hans primære fokus været på løb, neuro-muskulær træning og funktionel bodybuilding. Som løber er Kris optaget af de filosofiske aspekter ved sporten. Han har løbet i bjerge i Sydamerika og Canada og herhjemme deltager han årligt i en række trail- og ultra løb. Alt i alt er Kris en energisk idrætsudøver med en “smittende” effekt på sine omgivelser, og han starter aldrig på noget uden at gå all-in. Han har en helhedsorienteret tilgang til mennesket og anser derved fysisk aktivitet/træning som mere end vejen til en fysiologisk sund krop – nemlig i lige så høj grad vejen til selvindsigt, personlig udvikling og mental balance. Kris har gennem forskningsarbejde indenfor præstations- og sundhedsfremme, trænergerning i idrætslivet og arbejde i socialpsykiatrien opbygget bred erfaring mht. træning og coaching af mennesker med meget forskellige udgangspunkter og målsætninger (fra helt utrænede til eliten).

Del arrangementet på de sociale medier:

Deltagere

DKK 350,00

+ gebyr DKK 9,50