Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Reguleringsjagt på Løvenholm Gods

Tidspunkt: fredag d. 13. januar 2023 kl. 08:00
Registrering slutter fredag d. 6. januar 2023

Reguleringsjagtarrangement på Løvenholm Gods

Kronvildtet på Løvenholm Gods er fritstående og stammer helt tilbage fra den oprindelige kronvildtstamme i Danmark. De senere år har også dåvildtet været i betydelig fremgang på ejendommen. De store hjortearter er dermed rigt præsenteret i godsets skove, hvilket også kan ses på omfanget af følgeskader som fx. bid og skrælninger på træer.

Reguleringsjagten udbydes i forbindelse med en strategi for godsets hjortevildtsforvaltning, hvor der søges at opnås balance mellem bestandsstørrelse, alders- og kønssammensætning. 

Målsætningen for jagten er, at de deltagende jægere får en autentisk jagt- og naturoplevelse, i forbindelse med den målrettede forvaltning af den fritstående hjortevildt bestand.

Dette er sæsonens sidste jagt, hvor der især lægges vægt på at skyde kalve. Jagten afvikles som en bevægelsesjagt med én lang såt, mange jægere og en "stram" parole (se nedenfor.)

Corona-forbehold: Såfremt jagterne ikke kan afholdes lovligt og under hensyntagen til myndighedernes anbefalinger, tilbagebetales det fulde beløb ved en eventuel aflysning.

Program for jagtdagen:

kl. 08.00         Indskrivning, morgenmad og parole

kl. 10.00         Såten blæses i gang

kl. 13:00         Såten blæses af

                          Frokost i jagtstuen ved Løvenholm Slot

kl. 15:00          Parade, vildtsalg og afslutning

Jagten:

Jagten afvikles med én såt på ca. 800 ha, placering af poster foregår ved lodtrækning, hver skytte trækker et nummer ved indskrivning før jagten. Skytterne placeres strategisk i skydetårne. Skytterne opdeles i en række nummerede hold, hvert hold har en postanviser, der står for at sætte skytterne på post, og afhente skytterne efter hver såt, således alle deltagere får den bedste anvisning i forhold til jagtens afvikling og sikkerhed. Alle skytter står i tårne. Driverne er opdelt i hold og vil med drivende hunde søge, at holde vildtet i bevægelse i såten. Der vil være schweisshundeførere tilknyttet til kontrol og eftersøgning af eventuelt anskudt vildt.

Der lægges stor vægt på sikkerhed i alle facetter af jagten.

Bemærk at skytterne sidder på post i 3-3,5 timer - HUSK derfor siddeunderlag, varmt tøj og eventuelt kaffe samt øvrige fornødenheder.

Parole

Der må frit nedlægges følgende:

  • Kronkalv og kronspidshjort
  • Kronhind, maximalt én pr. jæger.
  • Fulskuffel dåhjort må frit nedlægges, samt dåkalv.
  • Då, maximalt én pr. jæger.
  • Rå og lam - der må ikke nedlægges buk.
  • Sikavildt kan forekomme og må frit nedlægges.

Der opkræves ikke ekstra for nedlæggelse af eventuelt trofædyr. Du kan downloade hele parolen samt program for dagen ved at klikke på følgende link:

https://lovenholm.dk/seekings/uploads/Reguleringsjagt_L%C3%B8venholm_fre12012023.pdf

Vilkår for deltagelse på dagjagterne på Løvenholm Gods:

  • Dansk jagttegn.
  • Tilladelse til riffeljagt (der skal stå ”Riffelprøve bestået" eller "Riffeljagt tilladt" + dato” på jagttegnet).

 

Spørgsmål vedr. jagten kan rettes til Vildtforvalter Kristian Stenkjær på mobil 2393 3131 eller på mail: ks@lovenholm.dk

Vi ser frem til, at byde dig velkommen i skoven på Løvenholm til dette reguleringsjagtsarrangement.

 

Med jægerhilsen Løvenholm Gods

Del arrangementet på de sociale medier:

Deltagelse i jagt

DKK 3.200,00