Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden nogen steder ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Kulinarisk GeoPortal og enogastronomisk kultur

Tidspunkt: tirsdag d. 26. november 2019 kl. 18:00
Registrering slutter mandag d. 25. november 2019 kl. 16:00

Udstilling og prøvesmagning 

i anledning af Den Internationale Uge for Italiensk Mad i Verden, La Settimana della Cucina Italian nel Mondo

Kulinarisk GeoPortal og den enogastronomiske kulturarv

Kulinariske kultur er ikke kun et udtryk for forskellig mag og forskellige smagsindtryk. Det er en fortælling om de forskellige traditioner, om historie og variende landskaber. Meget af den mad, som kommer fra middelhavsområdet er egentlig ”fattigmandsretter” og har rødder i en bondekultur og i en folkelige tradition, og den er uigenkaldeligt forbundet med landets kultur.

Både af historiske og geografiske årsager har Italien altid været en smeltedigel for kulturel udveksling og interaktion, og landet byder på en lang række meget forskellige smagsoplevelser fra region til region; arancine fra Sicilien, polenta fra Trentino, piadina fra Romagna, pizza fra Napoli, pesto fra Genova o.m.m. Hver ret har sin egen historie og kultur, der gør italienerne stolte af deres køkken og jaloux på deres opskrifter.

På initiativ af Ministeriet for Kulturarv og Turisme og Istituto Centrale per la Demoetnoantropologia har man søsat en "Geoportal" med det formål at sprede og promovere den kulturelle værdi af middelhavskøkkenet. Det er en online søgeportal, som giver brugeren mulighed for at lokalisere en bestemt ret i Italien og blive klogere på dens kulturhistorie. For hver af de forskellige byer og de tilhørende egnstypiske retter kan man også læse om lokale markeder, relevante museer og forarbejdningsmetoder.

Ved dette arrangement på Det Italienske Kulturinstitut i anledning af den årlige internationale uge for italiensk mad i verden vil publikum blive introduceret for geoportalen og dens korrekte anvendelse gennem en kort præsentation. Herefter indvies ??en udstilling om samme, der består af paneler med audiovisuelt materiale (på engelsk), og som fortæller yderligere om det tætte forhold mellem egn og gastronomi, om lokal produktion og om forholdet mellem kulinarisk kultur og relaterede aktiviteter og besøgsmål.

Efterfølgende vil der være smagsprøver på egnstypiske italienske specialiteter samt vin.

Se Geoportale della Cultura Alimentare her

Alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig.

Del arrangementet på de sociale medier:

Billetter

DKK 0,00

+ gebyr DKK 6,00