Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden nogen steder ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Tableaux vivants

Tidspunkt: onsdag d. 11. december 2019 kl. 18:00
Registrering slutter tirsdag d. 10. december 2019 kl. 18:00

Det italienske kulturinstitut glæder sig over at invitere til et visuelt kunst- og musikarrangement:

tableaux vivants ledsaget af barokmusik

Caravaggio og Caravaggeschi

‘Il suono muove il gesto, il gesto crea l’immagine, l’immagine incarna la musica’  (lyden fremmer bevægelsen, bevægelsen skaber billedet, billedet legemliggør musikken)

Tableau vivant er fransk og betyder  ‘levende billede’. Det er en iscenesættelse af personer, der i en ekspressiv poseren mimer en kendt statue eller maleri. Tableau vivant eller ‘attitude’ kom på mode omkring år 1800. Blandt de mest kendte attitudekunstnere var Lady Hamilton, som ved selskaber gengav bl.a. antikke kvindefigurer, og danske Ida Brun, som blev berømt i kunstnerkredse over hele Europa for sine attituder. Tableau vivant er også brugt på film, såsom i "La Ricotta" af Pasolini i 1963.

Forestillingen har titlen "Caravaggio og Caravaggeschi", og er en forestilling, der kombinerer levende musik og tableaux vivants, kreeret i et samarbejde mellem Compagnia Teatri 35 og Nuova Orchestra Scarlatti fra Napoli.

Skuespillere fra Teatri 35 vil gengive kompositionerne af nogle af de mest berømte værker af den italienske maler Caravaggio og af den italienske og andalusiske Caravaggio-skole, ledsaget af violin, klarinet og sang fra Nuova Orchestra Scarlatti. Forestillingen vil forene to forskellige kunstneriske sprog og  gøre det muligt for publikum at udforske Caravaggios maleri og  lyseffekter gennem kropssprog og musik fra det napolitanske barokkrepertoire.

Efterfølgende byder instituttet på en let buffet af italienske specialiteter og et glas vin.

Gratis adgang og buffet ved reservation her

Del arrangementet på de sociale medier:

Billetter (UDSOLGT)

DKK 0,00

+ gebyr DKK 6,00