Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Læs mere

Fremtidens Flamenco Stjerner - direkte fra Spanien

Tidspunkt: tirsdag d. 23. august 2022 kl. 19:30 - tirsdag d. 23. august 2022 kl. 21:30

Gnisten, Flamenco Teateret og Flamenco Globe præsenterer:

FREMTIDENS FLAMENCO STJERNER - DIREKTE FRA JEREZ I SPANIEN!

Direkte fra Jerez de la Frontera i Andalusien - byen som kaldes flamencoens vugge, og som er verdensberømt for sine vine - præsenterer Gnisten nogle af de unge flamencotalenter, som helt sikkert vil skrive flamencohistorie i fremtiden.  

Denne aften vil man kunne opleve flamencokulturen i sin mest autentiske og medrivende form og få en unik mulighed for at komme helt under huden på det mest autentiske Andalusien. 

Jerez de la Frontera er den by, om hvilken man siger, har den mest levende og folkeligt forankrede kultur i vores del af verden.  

Her i flamencoens vugge lever flamencoen som det højeste kunstneriske udtryk på de store teatre såvel som på gader og stræder og i hjemmene. Som en særlig del af koncerten vil I komme til at smage vinene fra Jerez - der er kendt som musikalske! Og det ældgamle broderskab mellem de noble vine og flamencoen giver os den unikke mulighed, at vi kan høre vinen synge og smage på flamencoen.

Som en del af koncerten - og inkluderet i billetten - serveres der således smagsprøver på de berømte vine og små delikatesser fra det sydlige Andalusien. 

Vi har også besøg af medlemmer fra en af Andalusiens mest berømte flamencopeñaer (intime flamencoklubber), nemlig fra peñaen "Tio Jose de Paula" i Jerez. Så alle sejl er sat for at omskabe Gnisten til en autentisk flamenco-peña, og give publikum en oplevelse der selv i Spanien er næsten umulig at komme i  nærheden af.

Koncerten skriver sig ind i et større dansk/spansk samarbejde, som en del af den sydspanske by Jerez de la Fronteras kandidatur til at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2031. En del af overskuddet fra koncerten vil i øvrigt gå til at vores unge lokale musiker fra Gnistens Unge, Victor Aage Lundsgaard, tager med til Jerez i efteråret som led i den kulturelle udvekslning!  

Koncerten arrangeres af Flamenco Teatret og Flamencoglobe ved Kirstine Hastrup, der på trods af sit danske ophav i 2020 fik den ærefulde og officielle titel som flamencoambassadør af Jerez de la Frontera. Kirstine Hastrup vil undervejs fortælle om denne helt særlige by Jerez og præsentere flamencokulturen. 

Vine og smagsprøver er udvalgt og præsenteres af Thorbjørn Carl Hjalager, der kender Jerez’ kulinariske hemmeligheder som få andre. 

Koncerten er en del af projektet Venskaber uden grænser - Kriatura og Pop-up Højskolen - og er støttet af Region Midtjyllands kulturpulje.  

MEDVIRKENDE

- Marcos de Silvia – guitarist
- Daniela Blanco Muñoz - flamencodanser
- Lola Blanco Muñoz – flamencodanser
- Ana Lucía Aliaño Bascon – flamencosanger
- Jose Luis Aliño Castro
- Peña Tio Jose de Paula
- Maria del Carmen Bascón Peinado
- Peña Tio Jose de Paula
- Carmen Galán Bascón Bascón
- Peña Tio Jose de Paula
- Kirstine Hastrup Flamencoambassadør 

Dørene åbner
Dørene åbner kl. 19.00.

Kom i god tid og nyd stemningen, det gode selskab og en god, lokal øl!

Billetter og medlemspris

Billetpris er kr. 250.- inkl. smagsprøver på vin og delikatesser. 

Som medlem af Gnisten/Musikværket Ry får du 10% rabat på billetten. Du kan købe én billet på dit medlemskort.
Meld dig ind før du køber din billet og brug dine medlemsoplysninger ved billetkøb.
Indmeldelse her.

Om Gnisten
Gnisten er et spille- og kultursted i det gamle varmeværk i Ry, som foreningen Musikværket Ry er i gang med at skabe. Gnisten er hjerteblod - skabt af en stor flok frivillige. Find Gnisten på Møllevej 22, 8680 Ry - sigt efter vores høje skorsten! 

Adgang for handicappede
Vi knokler med at gøre Gnisten fin, stemningsfuld og helt fantastisk! Vi kan desværre endnu ikke tilbyde handicapvenlige toiletforhold, men vi er på sagen. Der er adgang for dårligt gående og folk i kørestol via indgangen i vores have. Der er gelænder ved trappen for forsiden af huset. 
Sig til hvis du har brug for hjælp til at komme ind. 

Parkering
Vi har få parkeringspladser tæt på Gnisten og de er reserveret folk med gangbesvær - så sæt din bil på p-pladserne ved indkørslen til Møllevej eller på Mølleskolens parkeringsplads (indgang fra Gudrunsvej). Kom gerne på cykel, til fods eller med toget. 

Corona
Vi overholder mydighedernes anbefalinger og retningslinjer ift. corona.    

 

Del arrangementet på de sociale medier:

Standardbilletter

DKK 250,00

Medlemsbillet

DKK 225,00