Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Julekoncert med Højlund & Holmsgaard

Tidspunkt: lørdag d. 17. december 2022 kl. 15:00 - lørdag d. 17. december 2022 kl. 17:00
Registrering slutter lørdag d. 17. december 2022 kl. 15:00

Højlund & Holmsgaard gæster Gnisten med skønne sange fra Skandinavien.

Duo med særegen folkemusikalsk lyd
Duoen består af Ingeborg Højlund på sang og guitar, og Uffe Holmsgaard Eriksen på forskellige strengeinstrumenter: guitar, cittern og mandolin. Sammen søger de ned i traditionens muld for at grave skjulte skatte frem til overfladen, og deres perlende  arrangementer får velkendte folkesange til at lyde dugfriske. Kombinationen af rå strengeinstrumenter og vokal klarhed skaber duoens særegne folkemusikalske lyd og inviterer ind i et intenst og intimt rum. Deres repertoire rummer sange, som med enkle ord beskriver tilværelsen, naturen og livet mellem mennesker. 

Ingeborg Højlund, født i Ry, er sanger og dirigent og har en alsidig baggrund i både rytmisk og klassisk musik. Hun har medvirket som solist med Aarhus Jazz Orchestra og arrangerede og sang med i det spektakulære korværk ved den officielle åbning af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Hun har de seneste år været tilknyttet Aarhus Teater, hvor hun har gjort sig bemærket både som sanger, arrangør og dirigent. Hun sang og bearbejdede blandt andet den danske sangskat på de reumertvindende forestillinger Erasmus Montanus og Lyden af de skuldre vi står på. 

Uffe Holmsgaard Eriksen er autodidakt spillemand og elsker klangen af strengeinstrumenter. Han har de seneste mange år udforsket musik fra mange områder i Europa, særligt græsk, svensk, norsk og dansk folkemusik. Ved siden af musikken har han forsket i oldkirkens poesi og kirkesang og boet i Sverige, hvor han gik i lære hos en spillemand. 

De to musikere har i mange år spillet sammen i forskellige sammenhænge, de har spillet i ind- og udland og udgav i 2016 et album med folkeorkestret Psalmodie.

Musikalske smagsprøver
En yndig og frydefuld sommertid

Del arrangementet på de sociale medier:

Standardbilletter

DKK 175,00

Medlemsbillet

DKK 155,00