Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Læs mere

LUA på Dronninglund Efterskole - 10. oktober 2018

Tidspunkt: onsdag d. 10. oktober 2018 kl. 18:00 - onsdag d. 10. oktober 2018 kl. 21:30

Download indbydelsen

Som noget nyt har vi valgt at afholde LederUddannelsesAftenen på Dronninglund Efterskole, som stod klar med de ønskede faciliteter og forplejning, så det bliver i noget større rammer vi denne gang mødes til erfaringsudveksling og hygge, men hvor man stadig mærker et særligt fællesskab med de andre ledere i landsdelen. Kurset består denne gang af 5 varierede moduler. Så få prikket hinanden på skulderen, sæt kryds i kalenderen den 10. oktober 2018, for I skal selvfølgelig med på LUA, vi i udvalget og nogle topmotiverede instruktører står klar til med ny inspiration, lige til at tage med hjem til arbejdet i kredsen.

 

1. Velkommen til den aktive bestyrelse!

» I gruppen arbejder vi med både den meget aktive bestyrelse og den mere passive bestyrelse. Kredsbestyrelsens opgaver kan være meget varierede. Der er de almindelige forpligtigelser i kredsen for økonomi og drift, men her drøfter vi også alle de ekstra ting, en bestyrelse kan tage fat på. Det kunne være at holde en god dialog mellem kredsleder/ledere og bestyrelse. At støtte ledergruppen med gode ideer, vide hvad der motiverer dem, bakke op om deltagelse i kurser, søge fonde eller aktivere forældregruppen, så de engageres i arbejdsopgaver og kredsarrangementer. Vi drøfter også, hvilken betydning en mere passiv bestyrelse har for kredsens trivsel, og der bliver mulighed for sparring i forhold til egen bestyrelse: Er der udbrændte medlemmer? Kniber det med at hverve ny medlemmer? Får ledergruppen info om hvad der drøftes eller besluttes i bestyrelsen, inddrages de i kredsens økonomi?

Instruktør: Svend Riis, formand for FDF Hjørring

2. Det personlige lederskab – den gode kredsleder

» Hvordan er du som kredsleder? Modulet har til formål at deltagerne arbejder med deres egen måde at være leder på. Man siger at ens styrke også er ens svaghed, og det gælder også når man er leder. Her arbejder vi med at blive bevidst om egne styrker og ledelsesværdier, og samtidig arbejde med hvordan disse påvirker andre og dermed ens ledelse. At være kredsleder i FDF stiller en række krav til dig. Du skal have øje for kredsens udvikling, lederfællesskabet og den praktiske drift. Det skal primært være givende at gå til FDF – også for kredsledere – og du har selv en del af ansvaret for, at det bliver sådan. Hvordan finder du dine egne ben i opgaverne og sikrer, at du ikke brænder ud? Hvilke tips og tricks har andre kredsledere, du kan tage med hjem? OBS: Modulet er en del af FDFs kredsleder-uddannelse.

Instruktør: Heidi Bak Nielsen, forbundssekretær i FDF Landsdel 1

3. Leg løs!

» Leg er en del af FDFs ambition: I FDF bliver verden større, når vi gennem leg og udfordringer lærer at indgå i forpligtende fællesskaber. Men hvordan omsættes disse flotte ord til praksis på et piltemøde? Denne gruppe handler om at lege løs, bare fordi det er sjovt. Der vil også være fokus på alt det gode, legen gør for os og hvordan den kan bruges som pædagogisk virkemiddel. Hvordan kan en gruppe komme til at fungere bedre sammen, hvilke typer lege egner sig til forskellige aldersgrupper og hvad betyder det for børnene, at lederne også kaster sig ud i legen. Modulet afholdes i skolens hal, hvor vi skal både snakke og lege. Medbring tøj til bevægelse og husk indesko.

Instruktør: FDFs Legeudvalg

4. Ny leder i FDF

» Er du ny leder i FDF? Måske er du ny forælder i din lokale FDFkreds og har sagt ja til at være leder, eller måske har du været medlem af FDF i mange år men er ny som leder og lidt usikker på, hvad det egentlig vil sige at være leder i FDF. Uanset hvad din baggrund er, er det vigtigt, at du bliver klædt ordentligt på til din opgave som leder. Derfor tilbyder vi dig et kursus, hvor du kan blive meget klogere på FDF og rollen som leder. Kursets indhold er:

• FDFs formål, ambition og værdigrundlag
• FDFs opbygning
• Sådan planlægger du et møde
• Her kan du finde hjælp og inspiration Instruktør:

Merete Knudsen, medlem af landsdelsledelsen i FDF Landsdel 1

5. Bliv klogere på lederrekruttering

» Hvordan kan vi som ledere give børn og unge et ståsted at møde verden fra, når vi kæmper med at være ledere nok til lagkageløbet tirsdag aften? Dette spørgsmål kan du blive klogere på som deltager i dette modul. Der arbejdes med to emner: • Inspiration til rekruttering i kredsen: I denne del får deltagerne nye ideer til hvordan man løser rekrutteringsopgaven i kredsen. Gennem fire afprøvede temaer, får deltagerne en enkelt og overskuelig tilgang til at hverve nye voksne. • Idéudvikling af rekruttering i FDF: I denne del af modulet, skal man være med på at tænke ud af boksen. Vi skal udforske, hvad mennesker brænder for og finde på nye måder at tilgå rekrutteringsopgaven i FDF. Både hvordan man rekrutterer i kredse og mere generelt i FDF.

Instruktør: Rasmus Bach Ottosen, forbundssekretær i FDF Landsdel 4