Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Læs mere

FDF Orkesterkursus 2021

Tidspunkt: lørdag d. 16. oktober 2021 kl. 14:00 - fredag d. 22. oktober 2021 kl. 21:00

FDF ORKESTERKURSUS

Du skal på orkesterskursus for at spille og lære en masse igennem en hel uge. Samtidig får du mulighed for at optræde sammen med alle dine nye venner til en flot kursuskoncert. Sammen med alle de andre på orkesterkursus leger, spiller og udfordres du på dit instrument.

I FDF mødes vi i legen og et fællesskab, hvor sang, musik og orkester rigtig mange gange er med. Det sker i kredsen og i landsforbundet. I denne invitation kan du læse meget mere om FDF Orkesterkursus, der er for musikere, der spiller på brassband instrumenter, og slagstøjsfolk. Kurset er opdelt i riger med hver deres delkurser, så det er muligt at tilmelde sig lige netop det niveau, der passer dig. I år har vi ét stort fælles tema for HELE kurset, nemlig ’badeferie’.

På FDF Orkesterkursus vil meget dygtige instruktører, dirigenter og delkursusledere sørge for, at du og mange andre unge og gamle får en pragtfuld uge i musikkens tegn på FDFs største musikkursus! Vi har samlet et stærkt hold af frivillige, professionelle og engagerede instruktører, der kan undervise lige netop dig. FDF Orkesterkursus er en integreret del af FDFs Lederuddannelse. FDF Orkesterkursus tilbyder i år fire riger med op til seks delkurser, hvor du kan få undervisning på lige netop dit musikalske niveau, så uanset om du er helt ny i kredsens elevorkester eller har spillet på dit instrument i mange år, har vi et tilbud til dig! En stor del af kurset vil du være sammen med det rige, du har tilmeldt dig. Her vil du få undervisning på dit instrument, spille i ensemble og stort orkester. Det er også i riget, der hygges, når der ikke er fællesprogram. Dine instruktører vil sørge for, at du får det helt specielt godt i netop dit rige! Du skal aftale med din orkesterleder, hvilket rige du skal tilmelde dig, og ud fra dette vil instruktørerne hurtigst muligt finde det bedste delkursus til dig, så du havner på det helt rigtige niveau og får den bedst mulige oplevelse! Så altså - du tilmelder dig et rige hjemmefra, og når du mødes med instruktørerne lørdag eftermiddag, finder vi ud af, hvilket delkursus der passer bedst til dig. Lørdag eftermiddag bruger vi til, at du spiller sammen med instruktørerne, og instruktørerne vil så sætte delkurserne sammen. Vi kan allerede nu sige, at det bliver spændende, og du vil sikkert blive udfordret både på en ny stemme og sammen med nye kammerater. Du eller din orkesterleder må meget gerne kontakte kursusledelsen inden tilmelding, hvis I har spørgsmål eller brug for hjælp.

 

RIGER OG DELKURSER

DET RØDE RIGE

  • Dette rige er for dig, der er helt nybegynder eller har spillet et par år. I dette rige er det en fordel du har kendskab til noder, og du kan også deltage hvis du ikke har endnu. Der er stor fokus på læring gennem leg og hygge. Vi har fundet de allersødeste instruktører og delkursusledere til netop dette rige, så det kan føles helt trygt at tage en uge på kursus hjemmefra. I dette rige er der også plads til, at de mest rutinerede kan øve sig i basal orkesterdisciplin, som for eksempel at spille uden at skrive greb ind i noderne, og at spille med få fortegn. Når du ankommer til Det røde rige, finder instruktørerne den placering der passer allerbedst til dig.

DET GULE RIGE

  • Dette rige er for dig, der har spillet i flere år og er mere rutineret i orkestret. I dette rige kan man for eksempel spille med et par fortegn, og arbejder mere med klang og intonation. Her vil du lære endnu mere om at spille i et orkester, samt videreudvikle dit talent praktisk og teoretisk. Dette rige er for eksempel for dem, der er blevet så dygtige, at de i hjemmeorkesteret er begyndt at hjælpe de små. Her er en god mulighed for at få udfordringer og blive en dygtigere musiker selv. Når du ankommer til Det gule rige skal du spille sammen med en af de søde instruktører, og så sætter instruktørerne dig på den stemme du passer allerbedst til.

DET GRØNNE RIGE

  • Dette rige er for dig, der er en erfaren musiker og nodelæser. Du har meget orkestererfaring og har overskud, når du spiller. I det grønne rige venter de største udfordringer, og derfor er dette rige for de ekstra motiverede musikere. Du kommer til at spille brass band og tilbydes eneundervisning, men muligvis også i mindre ensembler, hvor du skal kunne arbejde selvstændigt. Det forventes, at du altid møder til tiden og har en blyant med til prøverne. Der er integreret instruktøruddannelse som en del af kurset.
  • Ved tilmeldingen eller snarest herefter får du får du tilsendt et lille stykke musik, som du skal forberede. Det skal bruges til at hjælpe instruktørerne med at finde ud af, hvilken stemme du får allermest ud af at spille. Du skal indspille stykket på en lille video, som skal sendes til dirigenten senest den 30/9. Det vil være rigtig godt at hjælpe os inden denne dato. En uge før kurset vil du så modtage stemmefordeling og noder til de første stykker, vi skal spille på grønt rige. Det er alle i grønt rige, der skal aflægge prøve ved at indsende det lille stykke musik. Hvis du af en eller anden grund er forhindret i at optage og indsende video, skal du tage kontakt til delkursuslederen. Så finder vi i fællesskab en løsning.

DET LILLA RIGE

- for de voksne, 18+

Vi har to tilbud i det lilla rige for de voksne 18+. Det ene er få dem som er startet lidt senere med at spille, og gerne vil have egentlig ene undervisning. Det andet er for dem som har spillet lidt længere tid. Kursisterne i Det lilla rige betaler ca. halv pris af kursusprisen, da kurset først starter onsdag morgen.

  • Undervisning: Dette delkursus er for dig, som har spillet i kortere tid, og gerne vil have fokus på undervisning i mindre grupper. Det er her du kan få hjælp, til alt det du ikke har tid til at få øvet helt så godt, som du gerne vil hjemme. Delkurset oprettes når vi har nok tilmeldte.
  • Sammenspil: Dette delkursus er for dig, der har spillet i rigtig mange år. Her er plads til hygge, kaffe og dejlig musik, helt fri for administration. Her har du mulighed for at læne dig tilbage og nyde god undervisning i selskab med ligesindede.

OM RIGER OG DELKURSER

Vi har opdelt kurset i riger for at alle kursister kan få den rette placering i orkesteret. Vi vil gå meget langt inden, og altid i dialog med dig, hvis vi skal overveje flytninger mellem to riger.

 

Se indbydelsen her.

Jeg vil gerne deltage på...

Fra DKK 1.595,00