Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Klatrekursus på Sletten

Tidspunkt: fredag d. 10. maj 2019 - søndag d. 12. maj 2019

Klatrekurserne arrangeres under FDFs friluftsudvalg. Dette betyder, at stort set hele kurset gennemføres udendørs uanset vejret, så derfor skal du være forberedt på et kursus i det fri.

På et klatrekursus er forholdet mellem antallet af deltagere og instruktører ret lille, typisk 3-4 deltagere pr. instruktør. Det betyder at du vil være meget "på". Denne form er for at du som deltager for mest muligt fagligt ud af kurset, men også for at give dig mest mulig "instruktør tid" så du bliver trænet mest muligt i kursets pensum.

Læs om de forskellige typer kurser her.

Pris og rejserefusion
Kurset koster 1756 kr, som opkræves kredsen. Ekstra-prisen for eksaminationen fordeles på 3 kurser. Derfor er klatrekurser dyrere end almindelige FDF weekendkurser. Der ydes rejseudligning efter FDFs gældende rejseudligninsbetingelser, disse kan findes i FDFs kursusbetingelser.

Bemærk! Såfremt det samme kursus udbydes flere steder i landet, tilbydes der ikke rejserefusion, hvis man kunne have taget samme kursus tættere på sin bopæl indenfor et halvt år af tidspunktet, hvor kurset blev udbudt.

Huslejen for klatrekurserne udgør 327,09 kr. 

Tilmelding
Tilmelding sker via FDF.dk/kursus. Tilmeldingsfristen for begynder- og instruktørkursus er 14 dage før kurset. Tilmeldingsfristen for eksamen er 6 uger før kurset. Deltagerbrev med praktiske informationer udsendes pr. mail ca. 10 dage før kurset.

Tilmeldingerne behandles ud fra et princip, hvor klatre-makker-par optages først, for at sikre, at der er mulighed for hjemmetræning. Det anbefales, at man ikke tilmelder sig, hvis man ikke har en klatremakker. Klatremakkeren behøver ikke være fra samme kreds, men det anbefales, at man har en makker, som bor relativt tæt på én, så man kan træne ofte. Ligeledes arbejdes der på at lave geografisk spredning, når der optages kursusdeltagere, for at sikre, at der fremover kan udbydes klatreaktiviteter rundt i alle landsdele. Ellers efter princippet først til mølle.

Yderligere oplysninger
Klatresamrådets normer og kompendie kan findes på dansktraeklatreforening.dk
Du kan læse mere om uddannelsen og klatring generelt på FDF.dk/klatring. Ved spørgsmål kontakt klatring@fdf.dk.