Sensorik kan bruges som et værktøj til at sikre kvalitetsniveauet. Dette kunne være ved ændring af eksisterende produkter såsom når fedt reduceres eller enkelte råvarer udskiftes, og ved udvikling af nye produkter. Sensoriske analyser kan også styrke dokumentationen af produktions- og kvalitetskontrol.
Emnet er relevant for alle der ønsker at få indblik i, hvordan sensoriske analyser kan anvendes i relation til fødevareproduktion eller i detailbranchen.
Sensorisk Grundkursus - TEORI OG PRAKSIS
Dette kursus henvender sig til alle der ønsker at få et indblik i hvordan sensoriske analyser kan anvendes i relation til fødevareproduktion. Deltagerne opnår kendskab til sensoriske analyseværktøjer og viden om, hvordan disse værktøjer kan anvendes i praksis.
På kurset vil deltagerne blive præsenteret for den grundlæggende teori omkring sanserne og de analysemetoder, der anvendes indenfor det sensoriske fagområde.
Deltagerne på kurset vil også gennemgå en udvidet grundsmagstest, hvor evnen til at smage sur, sød, salt og bitter i lave koncentrationer testes.
Grundsmagstesten fungerer i dag som screening for dommere til sensoriske analyser.
Kurset vil desuden indeholde praktiske øvelser med smagning af udvalgte
produkter for at afprøve, hvordan analysemetoderne anvendes i praksis og for at få et indblik i, hvordan resultaterne kan tolkes efterfølgende.
Der udstedes kursusbevis efter deltagelse.
Minimum 6 deltagere for kursusafholdelse.