Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Jagthundeinstruktør del 2 - faglig del, Kalø

Tidspunkt: lørdag d. 25. marts 2023 kl. 08:30 - søndag d. 26. marts 2023 kl. 15:30
Registrering slutter søndag d. 12. marts 2023
Afmelding mulig frem til søndag d. 12. marts 2023
15 deltager(e)

Jagthundeinstruktør del 2, faglig del

Kurset udgør den praktiske del i Danmarks Jægerforbunds jagthundeinstruktør-uddannelse. Jagthundeinstruktøruddannelsen består fremover af følgende moduler:

 1. Jagthundeinstruktør del 1 – teoretisk del, 2 dage
 2. Jagthundeinstruktør del 2 – faglig del, 2 dage (Dette kursus)
 1. Formidlingskursus (1 dag) eller Instruktionsteknik (1 dag).

Modulerne er tiltænkt i ovenstående rækkefølge, men af praktiske årsager kan man deltage på formidlingskurset eller instruktionsteknik, når disse er planlagt. Der er ikke en afsluttende skriftlig prøve på kurset ”jagthundeinstruktør del 1”, men evalueringen vil sammen med evalueringen på ”jagthundeinstruktør del 2” danne grundlag for en samlet faglig og pædagogisk bedømmelse.

Formål: Formålet med kurset er at gøre jagthundeinstruktøren i stand til at undervise og vejlede hundeførere i jagtforeningerne. Ved uddannelsens afslutning skal jagthundeinstruktøren kunne planlægge og gennemføre kurser for hundeførere med henblik på, at gøre dem i stand til at uddanne en effektiv jagthund. Kursets primære fokus er uddannelsen af jagthunden til en effektiv apportør, så jagten udøves på en lovmæssig forsvarlig måde.

Indhold: Under kurset gennemgås følgende: 

 • Uddannelsesplanlægning
 • Hund/førerforhold
 • Grundfærdigheder
 • Baglænskædning
 • Terrænanalyse
 • Praktisk træning
 • Problemløsninger
 • Racespecifikke forskelle

Inden kursusstart fremsendes en oversigt over relevant materiale, der skal læses, inden man møder op på kurset.

Målgruppe: Det er et krav, at kursisten har gennemført Jagthundeinstruktørkursus del 1, teoretisk del, som omhandler teoretisk viden om, hvordan hunden lærer samt hvilke læringsformer, der indgår i uddannelsen af jagthunde. 

Pris: 2.000,00 kr. for medlemmer af DJ           3.000,00 kr. for ikke- medlemmer DJ
               
Prisen er inkl. undervisning og forplejning. Husk at meddele sekretariatet, hvis du har særlige krav til forplejning (f.eks. allergi). Medlemmer af Danmarks Jægerforbund har fortrinsret.

Vær opmærksom på, at kurset er uden overnatning. Sekretariatet kan dog være behjælpelig med henvisning til overnatningsmuligheder.

Undervisningsmateriale:
Undervisningsmateriale fremsendes pr. mail ca. 10 dage før kurset.

Link til etiske anbefalinger for håndtering og træning af hunde: https://www.jaegerforbundet.dk/hund/jagthunden/etiske-anbefalinger-for-handtering-og-traening-af-hunde/

Sted: Jagtens Hus - Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde

Kursusleder: Ove Dam Hedegaard

Undervisere: Ove Dam Hedegaard og Morten Brok

Medlem

DKK 2.000,00

Ikke-medlem

DKK 3.000,00