Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Jagthundeinstruktør del 2, praktisk del Jylland

Tidspunkt: lørdag d. 20. juni 2020 kl. 09:00 - søndag d. 21. juni 2020 kl. 16:00
Afmelding mulig frem til søndag d. 7. juni 2020 kl. 09:00
19 deltager(e)

Jagthundeinstruktør del 2, faglig del - Jylland

Kurset er en overbygning på kurserne Jagthundeinstruktør del 1, teoretisk del og Instruktionsteknik - modulerne er tiltænkt i ovenstående rækkefølge, men af praktiske årsager kan Instruktionsteknik også lægges først eller sidst i uddannelsesforløbet som jagthundeinstruktør.

Formål: Formålet med kurset er at gøre jagthundeinstruktøren i stand til at undervise og vejlede hundeførere i jagtforeningerne. Ved uddannelsens afslutning skal jagthundeinstruktøren kunne planlægge og gennemføre kurser for hundeførere med henblik på at gøre dem i stand til at uddanne en effektiv jagthund. Kursets primære fokus er uddannelsen af jagthunden til en effektiv apportør således, at jagten udøves på en lovmæssig forsvarlig måde.

Indhold: Under kurset gennemgås følgende: 

 • Uddannelsesplanlægning
 • Hund/førerforhold
 • Grundfærdigheder
 • Baglænskædning
 • Terrænanalyse
 • Praktisk træning
 • Problemløsninger
 • Racespecifikke forskelle

Inden kursusstart fremsendes en oversigt over relevant materiale, der skal læses, inden man møder op på kurset. Kurset afsluttes med skriftlige spørgsmål (der vil være hjælp til personer med læsevanskeligheder).  

Målgruppe: Kurset er målrettet medlemmer af Danmarks Jægerforbund, der skal fungere som jagthundeinstruktør i en lokalforening. Det er et krav, at kursisten har gennemført følgende: 

 • Jagthundeinstruktørkursus del 1, teoretisk del, som omhandler teoretisk viden om hundens hjerne, hvordan hunden lærer samt hvilke læringsformer, der indgår i uddannelsen af jagthunde, og at  
 • ansøgeren skal have erfaring med undervisning af kursister i forbindelse med jagthundetræning.  
 • ansøgeren skal have jagttegn, være jagttegnsberettiget eller kunne dokumentere et godt kendskab til jagt med jagthund. 

Det anbefales at:

 • ansøgeren, hvis muligt har gennemført kurset ”Instruktionsteknik”, som omhandler grundlæggende didaktik og pædagogik  
 • ansøgeren har bestået en DJU apporteringsprøve (”Den lille apporteringsprøve”) eller anden sammenlignelig prøve, eks. apporteringsprøve i Dansk Retriever Klub eller anden sammenlignelig prøve i en af special klubberne.

Pris: Pris medlemmer, 2.000,00 kr.; Ikke- medlemmer; 3.000,00 kr.

Prisen er inkl. undervisning og forplejning.

Undervisningsmateriale: Undervisningsmaterialet til kurset kan downloades til egen PC som kan medbringes, eller udskrives gratis fra vores hjemmeside - klik her.
Hvis du ønsker det, har du også mulighed for at tilkøbe en trykt mappe med undervisningsmaterialet til kr. 185,-  
Du skal blot sætte kryds ved bestilling af undervisningsmaterialet i forbindelse med tilmeldingen. Herefter vil du modtage mappen på kurset. 

Sted:  Stilling Jagtforening, Teglgraven 1, 8660 Skanderborg

Kursusleder: Ove Dam Hedegaard

Undervisere: Ove Dam Hedegaard og Søren Lund Nielsen

Kursusdeltagelse - medlem

DKK 2.000,00

Kursusdeltagelse - ikke-medlem

DKK 3.000,00

Ja tak, jeg ønsker uddannelsesmaterialer til kurset

DKK 185,00