Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Læs mere

Riffelinstruktør - Løbende vildt - Ulfborg

Tidspunkt: søndag d. 18. oktober 2020 kl. 09:00 - søndag d. 18. oktober 2020 kl. 17:00
Afmelding mulig frem til søndag d. 4. oktober 2020
12 deltager(e)

Riffelinstruktør – Løbende vildt – Ulfborg den 18. oktober 2020

Formål: Formålet med kurset er at give uddannede riffelinstruktører en større forståelse for egne evner og begrænsninger ved skydning til løbende vildt - både i forhold til afstand og hastighed. Instruktørerne vil desuden få forståelse for, hvordan der er sammenhæng mellem skydning med haglvåben og skydning med jagtriffel i forbindelse med skydning til løbende vildt. Med den øgede jagt på større klovbærende vildtarter både i og uden for Danmark, er der et stigende behov for skydeinstruktører, der kan instruere de danske jægere og være med til at sikre den høje jagtetik i forbindelse med jagt på løbende vildt.

Indhold: På kurset skydes der med eget våben på bevægelige skiver ved forskellige hastigheder og på afstande fra 40 – 80+ meter. Der vil være mulighed for igennem praktisk afprøvning at udforske fordele og ulemper ved forskellige skydestillinger og hjælpemidler i forhold til afstand og hastighed på vildtet. Et gennemgående tema på kurset vil være muligheden for den enkelte kursist for at identificere og udfordre egne evner og begrænsninger.

Målgruppe: Riffelinstruktører, der er godkendt af miljøstyrelsen (jf. VBK § 21, stk. 3), som ønsker at få større viden og færdigheder i forhold til skydning til løbende vildt.

Krav: Kursisten skal være uddannet riffelinstruktør (jf. VBK § 21, stk. 3) og medbringe en jagtriffel og træningsammunition (min. 50 stk. gerne flere) i en kaliber, der som minimum lever op til kravene om jagt på kronvildt for så vidt angår kuglevægt og anslagsenergi. Riflen bør være forsynet med et optisk sigtemiddel, der kan indstilles til en forstørrelse på under 3,5x. Jagtrelevante hjælpemidler som f.eks. skydestok, skydestol kan med fordel medbringes. Da vi opholder os på udendørs skydebane bør påklædningen være derefter.

Pris: Kr. 900,- for medlemmer og kr. 1.900,- for ikke-medlemmer. Prisen er inkl. morgenkaffe m/rundstykke, frokost, eftermiddagskaffe m/kage.

Tidsramme: Kl. 9.00 – 17.00

Kursusdeltagelse - medlem

DKK 900,00

Kursusdeltagelse - ikke-medlem

DKK 1.900,00