Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Jagthundeinstruktør del 2, Bornholm

Tidspunkt: lørdag d. 5. november 2022 kl. 08:30 - søndag d. 6. november 2022 kl. 15:15
Afmelding mulig frem til søndag d. 23. oktober 2022
12 deltager(e)

Jagthundeinstruktør del 2, faglig del

Kurset udgør den praktiske del i Danmarks Jægerforbunds jagthundeinstruktør-uddannelse. Jagthundeinstruktøruddannelsen består fremover af følgende moduler:

 1. Jagthundeinstruktør del 1 – teoretisk del, 2 dage
 2. Formidlingskursus (1 dag) eller Instruktionsteknik (1 dag).
 3. Jagthundeinstruktør del 2 – faglig del, 2 dage.

Modulerne er tiltænkt i ovenstående rækkefølge, men af praktiske årsager kan instruktionsteknik lægges først eller sidst i uddannelsesforløbet som jagthundeinstruktør. Der er ikke en afsluttende skriftlig prøve på kurset ”jagthundeinstruktør del 1”, men evalueringen vil sammen med evalueringen på ”jagthundeinstruktør del 2” danne grundlag for en samlet faglig og pædagogisk bedømmelse.

Formål: Formålet med kurset er at gøre jagthundeinstruktøren i stand til at undervise og vejlede hundeførere i jagtforeningerne. Ved uddannelsens afslutning skal jagthundeinstruktøren kunne planlægge og gennemføre kurser for hundeførere med henblik på, at gøre dem i stand til at uddanne en effektiv jagthund. Kursets primære fokus er uddannelsen af jagthunden til en effektiv apportør, så jagten udøves på en lovmæssig forsvarlig måde.

Indhold: Under kurset gennemgås følgende: 

 • Uddannelsesplanlægning
 • Hund/førerforhold
 • Grundfærdigheder
 • Baglænskædning
 • Terrænanalyse
 • Praktisk træning
 • Problemløsninger
 • Racespecifikke forskelle

Inden kursusstart fremsendes en oversigt over relevant materiale, der skal læses, inden man møder op på kurset.

Målgruppe: Det er et krav, at kursisten har gennemført Jagthundeinstruktørkursus del 1, teoretisk del, som omhandler teoretisk viden om, hvordan hunden lærer samt hvilke læringsformer, der indgår i uddannelsen af jagthunde. 

Det anbefales, at ansøgeren har gennemført ”Formidlingskurset”, der omhandler kendskab til - og forståelse for – egne evner indenfor formidling og undervisning - eller ”Instruktionsteknik”, som omhandler grundlæggende didaktik og pædagogik (Instruktionsteknik er obligatorisk ifm. riffelinstruktøruddannelsen).

Pris: 2.000,00 kr. for medlemmer              3.000,00 kr. for ikke- medlemmer af Danmarks Jægerforbund               
Prisen er inkl. undervisning og forplejning. Husk at meddele sekretariatet, hvis du har særlige krav til forplejning (f.eks. allergi). Medlemmer af Danmarks Jægerforbund har fortrinsret.

Antal deltagere: Max 24 deltagere - Min 20 deltagere 

Vær opmærksom på, at kurset er uden overnatning.

Undervisningsmateriale:
Undervisningsmateriale fremsendes pr. mail ca. 10 dage før kurset.

Link til etiske anbefalinger for håndtering og træning af hunde: https://www.jaegerforbundet.dk/hund/jagthunden/etiske-anbefalinger-for-handtering-og-traening-af-hunde/

Sted: Ibsker Jagthus, Oksemyrevejen 27, 3740 Svaneke

Kursusleder: Ove Dam Hedegaard

Undervisere: Ove Dam Hedegaard 

 

Medlem

DKK 2.000,00

Ikke-medlem

DKK 3.000,00