Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Læs mere

Webinar: Jægere som dataindsamlere 1

Tidspunkt: onsdag d. 18. november 2020 kl. 19:00 - onsdag d. 18. november 2020 kl. 20:00

Webinar - online

33 deltager(e)

Jægere som dataindsamlere 1 i eksisterende systemer - vildtudbytte, vinge, sædgæs, kæbe etc.

Målgruppe: Webinaret henvender sig til Jægere som nedlægger trækvildt og hjortevildt.

Emne: Moderne vildtforvaltning basere sig på viden. I Danmarks har vi siden 1941 haft en officiel vildtudbyttestatistik. Danmark har en særlig status i vandfugle sammenhæng. Siden 1982 har man derfor suppleret vildtudbyttestatistikken med indsamling af vinger fra udvalgte arter. Senest har den internationale forvaltningsplan for Sædgås gjort det relevant at få indsamlet hoveder fra sædgæs. Ikke at indsende disse data kan betyde mindre jagt. Senest er Danmark gået glip af en større kvote af sædgæs, da vi ikke har nogen dokumentation af, hvordan forholdet i vores udbytte er mellem tundra- og taigasædgæs.

Siden 2007 har det været muligt at indberette supplerende data om det hjortevildt der nedlægges. Andelen af udbytte der indberettes med disse detaljer er stadig stigende, men  det er dog kun ca. halvdelen af udbyttet af rå-, kron- og dåvildt der hvert år nedlægges, som indberettes med disse detaljer. Centralt i forvaltningen af kronvildt står en øget andel af hjorte på mindst 8 år i bestandene. Derfor har jægerforbundet siden 2016 indsamlet øget viden fra de nedlagte kronhjorte, for at få et bedre indblik i jagtudbytte og dets betydning for bestandssammensætningen.

 

Oplægsholder: Mads Flinterup, hjortevildtkonsulent og Iben Hove Sørensen, trækvildkonsulent

                         

På dagen for afholdelse modtages, inden middag, et link i din mailboks - Klik på linket, når mødet begynder

Del arrangementet på de sociale medier:

Deltagelse - medlem

0,00

VIGTIG INFO!

På dagen for afholdelse vil du modtage et link i din mailboks, som du blot skal klikke på, når mødet begynder.