Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Riffelinstruktør, Ballistik i praksis - Ulfborg

Tidspunkt: søndag d. 2. oktober 2022 kl. 09:00 - søndag d. 2. oktober 2022 kl. 15:00
Registrering slutter søndag d. 18. september 2022
Afmelding mulig frem til søndag d. 18. september 2022
1 deltager(e)

NB: Vær opmærksom på, at der vil være online teoriundervisning onsdag den 28. september 2022, kl. 19-22 via Microsoft Teams og deltagelse i teoriundervisningen er en forudsætning for deltagelse på det praktiske kursus den 2. oktober 2022, kl. 09-15 i Ulfborg Skyttecenter, Torstedvej 1, 6990 Ulfborg.

Formål: Formålet med kurset er at tilbyde riffelinstruktører en større viden, færdigheder og kompetencer indenfor jagtrelevant ballistik i praksis for at højne dennes kompetence til at rette og vejlede riffelskytten til træf på længere hold. Nødvendigheden for denne indsigt er jagtetisk aktuel, da jægere i stigende grad tager på jagtrejser, hvor der skydes på længere afstande, over kløfter og med vinklet skud under forskellige terrænmæssige forhold, i forskellige skydestillinger og til tider under et tidspres for at opnå et dræbende første skud. Der sættes derfor store krav til skyttens præcision og træfsikkerhed, viden om egen riffel, sigtemidler og elektroniske hjælpemidler, færdigheder til at aflæse vinden samt at afgive et træfsikkert første skud og hurtigt korrigere for et opfølgende skud.  Derforuden kompetencen til jagtetisk at vurdere egne begrænsninger i en skudsituation på længere hold under svære vejr- og terrænmæssige forhold.

Indhold: På kurset gennemgås der først teori samt ballistik omkring langdistance skydning, herunder ballistiske apps samt hvad der skal til for at opnå det lange skud (dette foregår online den 2. september).

På den praktiske del skydes der med eget våben på traditionel langdistancebane på 400+ meter, hvor den enkelte instruktør får en større indsigt i både egne-, våbnets- og ammunitionens muligheder og begrænsninger. Afslutningsvis skydes der med eget våben på en terrænbane fra forskellige jagtrelevante skydestillinger til mål i forskellige størrelser med fokus på den vitale træf zone på vildtarter på ud til 400+ meter.

Målgruppe: Riffelinstruktører, der er godkendt af miljøstyrelsen (jf. VBK § 21, stk. 3), som ønsker at få større viden om ballistik i praksis med henblik på selv at videreformidle til riffeljægere, som skal på jagt i områder og på afstande, som er mere udfordrende end det, man normalt kan forvente ved jagt i Danmark.

Krav: Kursisten skal være uddannet riffelinstruktør (jf. VBK § 21, stk. 3), og skal medbringe en jagtriffel og træningsammunition (min. 100 stk. gerne flere) i en kaliber, der som minimum lever op til kravene om jagt på kronvildt for så vidt angår kuglevægt og anslagsenergi. Riflen skal være indskudt på 100 meter, forsynet med en sigtekikkert med forstørrelse. Der vil være en "hjemmeopgave" på skydebanen inden kurset.

Jagtrelevante hjælpemidler som f.eks. skydestok, skydestol og støtteben kan med fordel medbringes. Da vi opholder os på udendørs skydebane bør påklædningen være derefter.

Gode råd inden kursus: Kend din optik, studér og læs op på, hvad du har på din riffel. Klikker din kikkert i MIL eller MOA. Der vil på kurset blive arbejdet med ballistiske applikationer. Disse vil være Strelok Pro og Applied Ballistics.

Pris: Kr. 1.300,- for medlemmer og kr. 2.300,- for ikke-medlemmer. Prisen er inkl. frokost.

Tidsramme: Kl. 9-15 inkl. 1 times frokost.

Medlem

DKK 1.300,00

Ikke-medlem

DKK 2.300,00