Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Jagthundeinstruktør del 1, teoretisk del Sjælland

Tidspunkt: lørdag d. 5. september 2020 kl. 09:00 - søndag d. 6. september 2020 kl. 16:00
Afmelding mulig frem til tirsdag d. 18. august 2020 kl. 09:00
22 deltager(e)

JAGTHUNDEINSTRUKTØR 1 DEL – teoretisk del - Sjælland

Formål: At give jagthundeinstruktører og hundeførere et teoretisk kendskab til, hvordan hunden lærer, herunder hundehjernens opbygning samt hvilke læringsformer, der indgår i jagthundens uddannelse. På kurset ser vi på de forskellige sociale komponenter, som indgår i opbygningen af et godt forhold mellem hund og fører. Kurset er baseret på den seneste videnskabelige viden om læring og hundeadfærd således, at uddannelsen foregår på hundens præmisser.

Med et godt hund/førerforhold som det centrale i vores træning, bliver den nyeste viden om læringsformerne sat ind i en letforståelig fremstilling af et komplekst emne.

Med dette kursus sætter Danmarks Jægerforbund den etiske standard for fremtidens jagthundeuddannelse.

Kurset udgør den teoretiske del i Danmarks Jægerforbunds jagthundeinstruktør-uddannelse. Jagthundeinstruktøruddannelsen består fremover af følgende moduler:

  1. Jagthundeinstruktør del 1 – teoretisk del, 2 dage (dette kursus).
  2. Jagthundeinstruktør del 2 – faglig del, 2 dage.
  3. Instruktionsteknik, 1 dag

Modulerne er tiltænkt i ovenstående rækkefølge, men af praktiske årsager kan instruktionsteknik lægges først eller sidst i uddannelsesforløbet som jagthundeinstruktør. Der er ikke en afsluttende prøve på kurset, ”jagthundeinstruktør del 1” men evalueringen vil sammen med evalueringen på ”jagthundeinstruktør del 2” danne grundlag for en samlet faglig og pædagogisk bedømmelse.

Sigtet med de nye kurser er at introducere nye og mere målrettede metoder til uddannelse af jagthunde, således træningen bliver målrettet og effektiv, og således at der arbejdes med hundens læringsevner og ikke mod. Alle jagthunderacer kan uddannes efter kursets metoder, som kan tilpasses til racernes individuelle specialer. Bemærk, at kursister på dette kursus ikke skal medbringe egen hund.  

Indhold: På kurset gennemgås følgende:

  • Hundehjernens opbygning
  • Læringsformer
  • Drivkraft og motivation
  • Hundens udviklingsfaser
  • Adfærdsbiologi og adfærdskæder
  • Hund/fører forhold (socialt fællesskab)

Målgruppe: Aspiranter til jagthundeinstruktøruddannelsen. Derudover er kurset åbent for nye såvel som erfarne hundeførere, der ønsker større viden om hundens præmisser for indlæring.

Pris: Prisen er inkl. undervisning  og forplejning.
Pris medlemmer, 2.000,00 kr.; Ikke- medlemmer; 3.000,00 kr.

Undervisningsmateriale: Undervisningsmaterialet til kurset kan downloades til egen PC som kan medbringes, eller udskrives gratis fra vores hjemmeside. - klik her.
Hvis du ønsker det, har du også mulighed for at tilkøbe en trykt mappe med undervisningsmaterialet til kr. 185,-  
Du skal blot sætte kryds ved bestilling af undervisningsmaterialet i forbindelse med tilmeldingen. Herefter vil du modtage mappen på kurset. 

Bogen, Moderne uddannelse af jagthunde , udleveres til alle kursister uden beregning på kurset. 

Sted:  Fugledegård Vikingecenter, Naturpark Åmosen, Bakkendrupvej 28, 4480 St. Fuglede

Kursusleder: Ove Dam Hedegaard

Undervisere: Ove Dam Hedegaard og Søren Lund Nielsen

Max antal: 24 deltagere

Kursusdeltagelse - medlem

DKK 2.000,00

Kursusdeltagelse - ikke-medlem

DKK 3.000,00

Ja tak, jeg ønsker uddannelsesmaterialer til kurset

DKK 185,00