Du bruger en browser, som ikke understøttes fuldt ud. Det betyder, at designet på siden ikke ser korrekt ud eller i værste fald ikke virker. Opdaterer du din browser, vil siden se korrekt ud.

Læs mere

Italiensk design

Tidspunkt: onsdag d. 17. januar 2018 kl. 19:00

Rosborg Gymnasium

1 deltager(e)

Foredrag v/ Sisse Tanderup

At give erindringen form inden for italiensk design

Erindringsmotivet er et grundlæggende tema i italiensk design. Erindring kan ses som en måde at forstå sig selv og sin egen omverden på i fortid, nutid og fremtid.

Unge designere tager gerne udgangspunkt i erindringsmotivet, og italienske designere, specielt gruppen omkring Alessis design, arbejder bevidst i deres design med erindringstemaet, hvilket også tydeligt fremgår af Alessis program for design. Fem af Alessis designere, Aldo Rossi, Alessandro Mendini, Massimiliano Fuksas, Robert Venturi og Paolo Portoghesi er i deres design på en original måde inspireret af Marcel Prousts På Sporet efter den tabte tid. Denne inspiration manifesterer sig konkret i, at disse designere lader sig inspirere af historiske former fra Rom, lige fra etruskiske smykker til Michelangelos Capitolplads, når de designer alt fra kaffestel til smykker.

Sisse Tanderup glæder sig til at tage os med på en rejse i den italienske designkultur, hvor fortiden og nutiden smelter sammen.